Alot of disconnects (mouse grab not working)

Need help? Ask here and someone will help
Post Reply
Puttenoar
Posts: 32
Joined: Thu Dec 06, 2018 11:09 am

Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Puttenoar »

Hi all.

Im still having alot of mouse capture issues.
When on auto or on i most of the time the cursor disappears and the focus seems to work.
But after the first mouseclick its unfocused, i can see the cursor again and the next click gimx disconnects because focus not working. Some times it works for a minute or a bit longer.
Also elevated rights doesnt work.

If i try enough times it will work eventually. But its annoying to tv to hdmi 1 and after spawn in bf5 it gets disconnected again
I already updates tot 7.15 were this problem is supposed to be fixed. Also did a clean install of the software.

What can be the problem?

User avatar
Matlo
Posts: 5634
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Matlo »

Hello,

Thanks for reporting the issue.

If running GIMX on a laptop, set the laptop screen as main display (menu bar at the bottom), and run gimx-launcher on the laptop screen.

If the above does not work or does not apply, try disabling "fix scaling for apps" in display settings.
GIMX creator Donate Shop

Puttenoar
Posts: 32
Joined: Thu Dec 06, 2018 11:09 am

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Puttenoar »

Ok. Will try the scaling setting!

Edit:
The setting is already disabled..

Ill set scaling back to 100%.
Had it turned up because of a larger living room recently.

Edit2:
Works directly first try.

Is this something that will be fixed in an update?

Puttenoar
Posts: 32
Joined: Thu Dec 06, 2018 11:09 am

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Puttenoar »

Hmm still a disconnect.

Ill try some other cables tomorrow.

User avatar
Matlo
Posts: 5634
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Matlo »

Please post a log file for further help. Make sure to have the log file generated while having the issue.

viewtopic.php?f=5&t=691
GIMX creator Donate Shop

Puttenoar
Posts: 32
Joined: Thu Dec 06, 2018 11:09 am

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Puttenoar »

Matlo wrote:
Tue Nov 19, 2019 9:02 am
Please post a log file for further help. Make sure to have the log file generated while having the issue.

viewtopic.php?f=5&t=691
Hi Matlo.
I replaced all the cables one at a time and one of 3 was faulty. (The one connecting the DS4)
Altough i could always Start again right away i didnt feel like the cable was bad.
Also the charging was on.
But anyway it is fixed.
I still have it sporadicly but i guess the connector in the ds4 is a bit broken or something.

You may close the topic

User avatar
Matlo
Posts: 5634
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Matlo »

This issue is fixed in GIMX 8.0. Please install it and check if you find any further issue.
GIMX creator Donate Shop

Post Reply