Alot of disconnects (mouse grab not working)

Need help? Ask here and someone will help
Post Reply
Puttenoar
Posts: 30
Joined: Thu Dec 06, 2018 11:09 am

Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Puttenoar » Fri Nov 15, 2019 4:39 pm

Hi all.

Im still having alot of mouse capture issues.
When on auto or on i most of the time the cursor disappears and the focus seems to work.
But after the first mouseclick its unfocused, i can see the cursor again and the next click gimx disconnects because focus not working. Some times it works for a minute or a bit longer.
Also elevated rights doesnt work.

If i try enough times it will work eventually. But its annoying to tv to hdmi 1 and after spawn in bf5 it gets disconnected again
I already updates tot 7.15 were this problem is supposed to be fixed. Also did a clean install of the software.

What can be the problem?

User avatar
Matlo
Posts: 5440
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Matlo » Mon Nov 18, 2019 8:24 am

Hello,

Thanks for reporting the issue.

If running GIMX on a laptop, set the laptop screen as main display (menu bar at the bottom), and run gimx-launcher on the laptop screen.

If the above does not work or does not apply, try disabling "fix scaling for apps" in display settings.
GIMX creator Donate Shop

Puttenoar
Posts: 30
Joined: Thu Dec 06, 2018 11:09 am

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Puttenoar » Mon Nov 18, 2019 5:33 pm

Ok. Will try the scaling setting!

Edit:
The setting is already disabled..

Ill set scaling back to 100%.
Had it turned up because of a larger living room recently.

Edit2:
Works directly first try.

Is this something that will be fixed in an update?

Puttenoar
Posts: 30
Joined: Thu Dec 06, 2018 11:09 am

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Puttenoar » Mon Nov 18, 2019 5:53 pm

Hmm still a disconnect.

Ill try some other cables tomorrow.

User avatar
Matlo
Posts: 5440
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Alot of disconnects (mouse grab not working)

Post by Matlo » Tue Nov 19, 2019 9:02 am

Please post a log file for further help. Make sure to have the log file generated while having the issue.

viewtopic.php?f=5&t=691
GIMX creator Donate Shop

Post Reply