Raspberry pi start at boot not working

Need help? Ask here and someone will help
Cybereu
Posts: 128
Joined: Sun Jul 10, 2011 1:10 pm

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Cybereu » Fri Apr 26, 2019 9:32 pm

Post pastebin please.

Try: gimx -p /dev/ttyUSB0 -c /home/pi/.gimx/config/YOUR_CONFIG_FILE_HERE.xml --force-updates --subpos

Josh
Posts: 46
Joined: Thu Oct 18, 2018 10:36 pm

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Josh » Fri Apr 26, 2019 10:25 pm

That’s what I tried one of the times but it just put that weird root thing I front of it still

Josh
Posts: 46
Joined: Thu Oct 18, 2018 10:36 pm

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Josh » Fri Apr 26, 2019 10:33 pm


Cybereu
Posts: 128
Joined: Sun Jul 10, 2011 1:10 pm

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Cybereu » Fri Apr 26, 2019 10:41 pm

Dont know why this is happening, for instance you can use ugly solution that is create .gimx/config folder in /root directory and copy your config there.

Josh
Posts: 46
Joined: Thu Oct 18, 2018 10:36 pm

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Josh » Fri Apr 26, 2019 11:24 pm

Oooooooohhh I figured it out... it was because I ou Sudo in front of gimx and that gave it root command so I looked in the root directory. It sort of worked now but whenever I put the command in it starts for a few seconds and then get this weird error that I don’t understand. https://pasteboard.co/IbZp6IW.jpg

Edit: there is also a weird bug where it gives that error code and then exits gimx and then returns to the normal pi@raspberrypi:~ $ screen but the weird part is somehow It re connected to my computer and I can use gimx like normal but when I look at my terminal screen on my rpi it has every letter on it that I have touched to control gimx, I.e there is a bunch of wasd’s in the terminal line

Josh
Posts: 46
Joined: Thu Oct 18, 2018 10:36 pm

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Josh » Sun Apr 28, 2019 7:48 pm

Also, my mouse movement are almost non existant, they are very small and sudden, I am using the exact .xml file that I was using on ubuntu which worked fine but is not on rpi.

User avatar
Matlo
Posts: 5351
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Matlo » Sun Apr 28, 2019 9:03 pm

GIMX creator Donate Shop

Josh
Posts: 46
Joined: Thu Oct 18, 2018 10:36 pm

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Josh » Sun Apr 28, 2019 10:32 pm

Thank you, that’s solved that problem. The only one left is that error that it gives me but for now it seems to be ok I guess, it still gives me that weird error (exact same as the one posed earlier) and then it exits gimx but then for some reason it somehow restarts in a way. The only thing I am worried about is me clicking on an icon on the desktop accidentally while playing a game and shutting down the rpi or something because Gimx doesn’t lock the mouse and keyboard movements/clicks with this glitch.

User avatar
Matlo
Posts: 5351
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Raspberry pi start at boot not working

Post by Matlo » Wed May 01, 2019 1:25 pm

For further help post a log file (not a screenshot) as requested in forum rules: viewtopic.php?f=5&t=691
GIMX creator Donate Shop

Post Reply