Setup question

Need help? Ask here and someone will help
Post Reply
lostfate
Posts: 4
Joined: Thu Mar 29, 2018 11:36 am

Setup question

Post by lostfate » Thu Mar 29, 2018 11:43 am

So I am trying to get a osw wheel and bodnar board based pedals to work on PC for forza.
I have updated the launcher to EMUG27PC, installed the Logitech profiler software and created a configuration and set the wheel and pedals to axis and paddle shifters to buttons. with Type selected as g27/ps3/pc.

After starting the launcher it loads up with this as the last lines
FFB gain: constant=100 spring=100 damper=100
Timer resolution: min=156250 max=5000 current=5004
rounding timer period to 9507
Warning: skipping unsupported command SET_DEFAULT_SPRING

When I launch the game no wheel or pedal inputs register when trying to assign input.

User avatar
GoDlike
Posts: 322
Joined: Thu Apr 28, 2016 12:47 pm
Location: Poland

Re: Setup question

Post by GoDlike » Thu Mar 29, 2018 1:15 pm

Hmmm that's weird. Could post a log file please?

Did you disable combined pedals in Lgs?
My hardware: Xbox 360 S "Trinity" RGH | PS3 Slim CFW 4.80 | PS4 5.50 | Mouse: 8 years old Gigabyte M8000x :mrgreen:
My Steam: http://steamcommunity.com/id/Godlike_RU/ | PSN: GoDlike_RU

lostfate
Posts: 4
Joined: Thu Mar 29, 2018 11:36 am

Re: Setup question

Post by lostfate » Thu Mar 29, 2018 1:58 pm

BTW, I'm not very good at setting things like this up so its most likely I just did something wrong

https://pastebin.com/zhkjjxDF

Code: Select all

global option -l with value `log.txt'
global option -c with value `again we try.xml'
controller #1: option -p with value `COM5'
now reading arguments for controller #2
status flag is set
subpos flag is set
force_updates flag is set
GIMX 7.2 x86_64
Windows 10 (or later) x64
Kernel version: 10.0 (16299)
GIMX adapter detected, controller type is: G27 PS3.
no pass-through device is needed
Start the game with a dualshock 3, and then reassign game controllers.
using default refresh period: 10.00ms
mouse 0 has name 'HID-compliant mouse' and virtual id 0
mouse 1 has name 'HID-compliant mouse' and virtual id 1
mouse 2 has name 'HID-compliant mouse' and virtual id 2
mouse 3 has name 'HID-compliant mouse' and virtual id 3
keyboard 0 has name 'HID Keyboard Device' and virtual id 0
keyboard 1 has name 'HID Keyboard Device' and virtual id 1
keyboard 2 has name 'HID Keyboard Device' and virtual id 2
keyboard 3 has name 'HID Keyboard Device' and virtual id 3
keyboard 4 has name 'HID Keyboard Device' and virtual id 4
keyboard 5 has name 'HID Keyboard Device' and virtual id 5
keyboard 6 has name 'HID Keyboard Device' and virtual id 6
joystick 0 has name 'MMos ForceFeedback 2014' and virtual id 0
joystick 1 has name 'vJoy Device' and virtual id 0
joystick 2 has name 'vJoy Device' and virtual id 1
joystick 3 has name 'BU0836A Interface' and virtual id 0
joystick 4 has name 'SSRG Competition 300 GT' and virtual id 0
Dump of C:\Users\kmfel\AppData\Roaming/gimx/config/again we try.xml:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<root>
  <controller id="1" dpi="0" type="G27 PS3">
    <configuration id="1">
      <trigger type="" id="" name="" button_id="" switch_back="no" delay="0"/>
      <mouse_options_list/>
      <intensity_list/>
      <button_map>
        <button id="abs_axis_20" label="Shift Up">
          <device type="joystick" id="0" name="SSRG Competition 300 GT"/>
          <event type="button" id="27"/>
        </button>
        <button id="abs_axis_21" label="Shift Down">
          <device type="joystick" id="0" name="SSRG Competition 300 GT"/>
          <event type="button" id="11"/>
        </button>
      </button_map>
      <axis_map>
        <axis id="rel_axis_0" label="wheel">
          <device type="joystick" id="0" name="MMos ForceFeedback 2014"/>
          <event type="axis" id="0" dead_zone="0" multiplier="0.0039" exponent="1.00" shape=""/>
        </axis>
        <axis id="abs_axis_17" label="gas">
          <device type="joystick" id="0" name="BU0836A Interface"/>
          <event type="axis" id="0" dead_zone="0" multiplier="0.008" exponent="1.00" shape=""/>
        </axis>
        <axis id="abs_axis_18" label="brake">
          <device type="joystick" id="0" name="BU0836A Interface"/>
          <event type="axis" id="1" dead_zone="0" multiplier="0.008" exponent="1.00" shape=""/>
        </axis>
      </axis_map>
      <joystick_corrections_list>
        <correction low_value="-32768" low_coef="0" high_value="-32768" high_coef="8191">
          <device type="joystick" id="0" name="BU0836A Interface"/>
          <event type="axis" id="0"/>
        </correction>
        <correction low_value="-32768" low_coef="0" high_value="-32768" high_coef="8191">
          <device type="joystick" id="0" name="BU0836A Interface"/>
          <event type="axis" id="1"/>
        </correction>
      </joystick_corrections_list>
    </configuration>
  </controller>
</root>
Haptic core has source haptic_source_lg for device 046d:c29b
Haptic core has sink haptic_sink_os for joystick 0 (MMos ForceFeedback 2014)
FFB invert: no
FFB gain: constant=100 spring=100 damper=100
Timer resolution: min=156250 max=5000 current=5004
rounding timer period to 9507
Exiting

User avatar
GoDlike
Posts: 322
Joined: Thu Apr 28, 2016 12:47 pm
Location: Poland

Re: Setup question

Post by GoDlike » Thu Mar 29, 2018 4:11 pm

I forgot to ask you, which adapter do you use? Official or DIY?
My hardware: Xbox 360 S "Trinity" RGH | PS3 Slim CFW 4.80 | PS4 5.50 | Mouse: 8 years old Gigabyte M8000x :mrgreen:
My Steam: http://steamcommunity.com/id/Godlike_RU/ | PSN: GoDlike_RU

lostfate
Posts: 4
Joined: Thu Mar 29, 2018 11:36 am

Re: Setup question

Post by lostfate » Thu Mar 29, 2018 7:28 pm

Its an official one, I just received it yesterday

User avatar
GoDlike
Posts: 322
Joined: Thu Apr 28, 2016 12:47 pm
Location: Poland

Re: Setup question

Post by GoDlike » Thu Mar 29, 2018 7:56 pm

Thanks. I'll ask team about this.
My hardware: Xbox 360 S "Trinity" RGH | PS3 Slim CFW 4.80 | PS4 5.50 | Mouse: 8 years old Gigabyte M8000x :mrgreen:
My Steam: http://steamcommunity.com/id/Godlike_RU/ | PSN: GoDlike_RU

User avatar
Matlo
Posts: 4769
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Setup question

Post by Matlo » Fri Mar 30, 2018 7:51 am

Does any device appear in the device manager after clicking on Start in gimx-launcher?
GIMX creator Donate Shop

lostfate
Posts: 4
Joined: Thu Mar 29, 2018 11:36 am

Re: Setup question

Post by lostfate » Fri Mar 30, 2018 12:39 pm

yes, a g27 racing wheel usb and g27 racing wheel usb (HID) appear

So when looking at the device manager the G27 wheel also had a yellow triangle, I told it to update driver and then restarted the program and the triangle was gone. I tested in game to see if I could map the controls and the gas, brake and steering worked. paddle shifters did not register still though. Not sure if them being assigned as buttons matters or not.

So I got everything to work, My only issue now is the force feedback while the car is going fairly straight has some jitter to it, small jerks left and right.

User avatar
Matlo
Posts: 4769
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: Setup question

Post by Matlo » Fri Mar 30, 2018 6:01 pm

Please post another log file.
GIMX creator Donate Shop

Post Reply